Totalt antall sidevisninger

torsdag 30. september 2010

CSI Miami - Bad seed og mais

Så bare siste halvdel og tenkte egentlig ikke å kommentere det.  Handlet om enkeltpersoner mot store selskap.  Denne gangen et bandittaktig matselskap som drev med genmanipulering og hadde E. Coli i maten fra noen kyr ved siden.  Om det uheldige med patent på mat, om hvor galt det er å fore kyr med mais.  Forsåvidt fine saker om enn i et litt merkelig perspektiv.

Tidligere så jeg et program om den internasjonale frøbanken på Svalbard.  Her var det også om mais.  Men i Kenya.  En tysk dame forklarte at ble klimaet varmere så ville maisen forsvinne.  Og hun foretok eksperimenter med forskjellige typer mais for å finne en type som var mer varmebestandig enn andre.  Hun lyktes.  Hun forklarte også at naturlig variasjon var mye bredere enn genmanipulert og at genmanipulering var helt unødvendig.  Jeg tenke at hun der jobber med noe nyttig.  Og det synes jeg fremdeles.

Må bare legge til at jeg vet at Bad seed er bibelsk uttrykk for å ikke utnytte sine muligheter.  Det er også navnet på bandet til Nick Cave (riktignok i flertall).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar