Totalt antall sidevisninger

mandag 2. mai 2011

Skitur - Sydpolen med Even



Søndag 1. mai var en fantastisk fin morgen.  Solen skinte og jeg hadde fått melding om at det var nok sne på Gulfjellet for skitur fortsatt.  Min venn Even ville bli med, så jeg kjørte opp og hentet ham.  Fra Osavatn gikk vi opp til Fallgropen, her hadde jeg trodd det skulle være nok sne, men vi måtte gå et stykke til.  Vi tok en rast og på fellene ved Raudebotn rett før redningshytten.  Ingen navneskriving i hytteboken denne gang.  Ved Korketrekkeren bestemte vi oss for å gå opp til Sydpolen.

Når man er kommet opp til toppen av Korketrekkeren kan det være fristende å knekke rett over, men det lure er å gå vinterløypen til kjelkehuset og så knekke over.  Avhengig av føret, så er det forskjellige veier opp.  Denne dagen var en skrå rute lurest.  På toppen møtte vi tre andre.  Utrolig fin utsikt fra toppen.  Fint føre for nedturen.  Sneen var smeltet passelig til at det gikk helt greit å styre skiene.  Veien ned gikk vi Markskilsfossen.  Sneen var fast med et mykt lag øverst.  Ingen steder var sneen spesielt råtten (gjennomslagsføre).

Flott tur og flott turfølge.  Vårt eget lille 1. mai-tog - helt uten paroler.  Vi diskuterte noen, men ingen fikk flertall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar