Totalt antall sidevisninger

søndag 24. april 2011

Film - The Fountain

En australsk film om livets tre.  Handlingen foregår på forskjellige plan - et effektivt grep som gir filmen en ny mening.  Jeg ble så fascinert av nebulaen, Xibaba/Orion Nebula, som skulle være sentral i mayamyten om livet og døden.  Vi får sett denne mye, samtidig som det er mye snakk om moderne medisin og forskning på medisin som skal hindre at vi dør.

På grunn av de mange teaterkulissene og at deler av handlingen ikke var så interessant, er ikke dette en topp film.  Synes jeg.  Men det er mye bra og hvis man er interessert i mayamyter og spansk historie sikkert enda mer spennende.  Likte godt de scenene med sne. (Ja, jeg må si det.)  En del scener var himmelropende ulogiske.  For eksempel da hun går ut for å se på nebulaen og han ikke finner henne.  Vinduet står åpent en vinternatt og han kommer ikke på at hun kan være ute?

Kjærlighetshistorien her var ikke spesielt gripende og var til dels uforståelig (for meg).  Den var mellom en conquistador som selvsagt fant livets tre og dronningen av Spania.

http://en.wikipedia.org/wiki/Orion_nebula
http://en.wikipedia.org/wiki/Xibalba
http://www.imdb.com/title/tt0414993/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar